2. Aile Hekimi tarafından düzenlenmiş Evlilik İçin Sağlık Raporları, (Tahlil ve Laboratuar hizmetleri Belediyenin Sağlık İşleri Müdürlüğünde yapılabiliyor.)
3. Fotoğraflar, (Son altı ay içinde çekilmiş beşer adet)
4. Başvuru yapılabilmesi için çiftlerden birinin, adrese dayalı Kimlik Paylaşım Sisteminde Küçükçekmece'de ikamet kaydının olması, ilçe dışında ikamet edenlerin müracaatlarında ise ikamet ettikleri ilçenin evlendirme memurluğunca düzenlenmiş izin belgesi ve üçer fotoğrafla başvurmaları gerekmektedir.
5. On yedi yaşını bitirmemiş olanlar için; Aile Mahkemesinden alınmış, Evlenme İzni Kararı ibraz edilmelidir. (Karar kesinleşmiş olmalıdır.)
6. On yedi yaşını bitirmiş, on sekiz yaşını bitirmemiş olanlar için: Küçük olan eşin anne ve babası başvuru sırasında kimlikleriyle ve şahsen bulunmalıdır veya noterden muvafakatname ve aile kaydı getirilmelidir.
7. Kadının daha önceki evliliği sona ermiş ise; kesinleşme tarihinden itibaren üçyüz gün geçmiş olması belgelenmelidir veya mahkemeden kesinleşmiş İddet Müddetinin Kaldırılması kararı getirilmelidir.
8. Çiftlerin 09.00 ile 14:00 saatleri arası, birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir.
9. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olamayanların nikah memurluğundan ayrıca bilgi almaları gerekmektedir.
10. Hazırlanan evrakların yasal geçerlilik süresi altı aydır. ( Nikah günü alınırken teslim edilen evrakların nikah tarihinden en fazla 5 ay önce düzenlenmiş olması gerekmektedir.)
11. Kızlık soyadı kullanılmak isteniyorsa müracaat anında dilekçe ile belirtilmelidir.
12. Nikâhtan yarım saat önce iki adet şahidin hazır olması gerekmektedir. Şahitlerin T.C. kimlik numaralı Nüfus cüzdanları yanında olmalı, anne ve baba dışında kimselerden, on sekiz yaşını geçmiş, nikâhı kıyılan çiftin tanıdığı kimseler olmalıdır.