Kültür-Sanat:
Rapçi Derya kimdir, albümleri neler?

Derya (Derya Ercan), 07 Kasım 1993'te Antalya'da doğdu. Eğitim hayatını Afyon ve Antalya şehirlerinde geçirdi. 2007’de raple tanışan Derya ilk kaydını 31 Mayıs 2008'de aldı. 2010 da Antalya’da Boss Records oluşumunda bulunan Derya, Temmuz 2012 de 8 şarkıdan oluşan "Rapçiler Zombi Değil" isimli ilk underground albümünü çıkardı. 2017’de Gazi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’ni bitirdi. Belli aralıklarla üretimine devam ettikten sonra Ekim 2016’da Güney Uğurlu ile ikinci underground albümü olan “Gecenin Dibi” isimli 6 şarkılık bir EP yayınladı. Bu zamana kadar Allame, Joker, Lider, Yunus Emre - Frekans, Güney Uğurlu gibi bir çok isimle çalıştı.

Diskografi:

2012 - Rapçiler Zombi Değil (Albüm)

2012 - Kum Saati

2012 - Bu Telefon Sana

2012 - Savunma Aktif

2013 - Yanar Sokaklar

2013 - Savaşistan

2014 - Zor Budur

2014 - Sarmaşık

2014 - Vaka

2015 - Bir Yerlerde

2016 - İsyan

2016 - Gecenin Dibi (EP)

2019 - FERDINVND

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Yap Yeni Üyelik

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Rapçi Zen-G kimdir?
Rap müziğin sevilen ikilisi Tahribad-ı İsyan’ın kurucularından Zen-G kimdir, neler yapmıştır?

Haberi Oku