10 Temmuz’da bir önceki güne göre fazladan 90 bin metreküp su harcandığını belirten İSKİ, bu rakamın İstanbul’a fazladan 604 bin kişinin gelerek su tüketmesine eşdeğer olduğunu açıkladı.
İSKİ’nin verilerine göre İstanbul barajlarında doluluk oranı % 21,68. Daha açık bir ifadeyle bütün İstanbul barajlarındaki mevcut su miktarı 188 milyon metreküp.
Yeni İstanbullular, sularını dünkü gibi kullanmaya devam ederse ve bu arada kentte ciddi bir yağış olmazsa İstanbul’un toplam 62 günlük suyu kaldı.
İSKİ, yaşanan bu olumsuzluğa rağmen kentte herhangi bir tasarruf tedbiri (su kesintisi dışında) uygulamıyor.
Son zamanlarda suların sık sık kesilmeye başladığını dile getiren vatandaşlar, İSKİ’nin zorunlu tasarruf için kesinti yaptığını düşünüyor.
İSKİ'nin İstanbul genelinde en çok su kesintisi uyguladığı ilçelerin başında gelen Küçükçekmece'de vatandaşların çoğu bu durumdan ciddi anlamda şikayet ediyor. Su kesintisinden önceden haberlerinin olmadığını dile getiren Küçükçekmeceliler, bu duruma bir çözüm getirilmesini bekliyor.
İstanbul'da su kesintisi neden yapılıyor?
-Sokaklarda şebeke hatlarında ani meydana gelen su borusu patlamaları su kesintilerine yol açabiliyor.
-Kesintilerin uzun sürmesinin nedeni ise yaz aylarında su tüketiminin çok daha fazla olması.
-Yazın İstanbul’da 2,5 milyon metreküpten fazla su kullanılıyor.
-Tüketim fazla olunca da basınç düşüklüğü sebebiyle yüksek yerlerdeki konutlara su gitmeyebiliyor.
-Bun yünden su kesintisi uzayabiliyor
İstanbul'un barajları kuruyor!
İstanbul 'daki barajlar kuraklık alarmı veriyor.
İl genelindeki barajların doluluk oranı son rakamlara göre yüzde 21,68 seviyesinde bulunuyor.
İstanbul'a su sağlayan barajların su doluluk oranı şöyle
Ömerli yüzde 11,77,
Pabuçdere yüzde 9,76,
Sazlıdere yüzde 11,49,
Büyükçekmece yüzde 18,02,
Alibey yüzde 21,22,
Terkos yüzde 49,76,
Kazandere yüzde 43,68,
Elmalı yüzde 33,19,
Darlık yüzde 20,29
Istrancalar yüzde 26,4