Sahur ve iftar arasında 21 saat 51 dakikalık zaman farkı olan Norveç’in Tromsö kenti ile 21 saat 50 dakikalık farkla İzlanda’nın başkenti Reykjavik şehri, en uzun oruç tutacak yerler arasında bulunuyor.
En kısa oruç tutacak yerler ise ekvator civarındaki ülkeler olacak. Bu kapsamda Kenya’nın Nairobi şehri 13 saat 29 dakika, Endonezya’nın Pekanbaru şehri 13 saat 36 dakika, Brezilya’nın Macapa şehri ise 13 saat 34 dakika oruç tutacak.
Güneşin açısı, enlem ve boylam gibi etkenler göz önüne alınarak Diyanet İşleri Başkanlığı uzmanlarınca hazırlanan vakitlere göre, Türkiye’de ramazanı ilk Ardahan karşıladı. Ardahan, saat 02.29’da imsak vaktine girdi. İlk iftarı ise saat 19.39’da Hakkari yapıldı.
Ramazanın 30’uncu gününde ise sahur sofrasından en son Muğla’da yaşayanlar kalkacak, oruçlarını en son Edirne’de yaşayanlar açacak.
Ramazanın ilk günü için en uzun oruç 17 saat 33 dakikayla Kırklareli’nde, en kısa orucu ise 16 saat 34 dakikayla Muğla’da tutuldu.